Den mystiske mister X

Han er et fantom. Måske et produkt af mediernes behov for at skabe fortællinger med skyld og medaljer klart fordelt på konkrete figurer. Han er bagmanden i den statsterrorisme, som udgik fra Spanien i firserne og skabte skræk og rædsel i Sydfrankrig. Hvilket da også var meningen. Dette er niende afsnit i sommerserien “De pæne skurke”, hvor spanienskorrespondent og mangeårig domstolstolk Sara Høyrup tager os med på tur rundt i demokratiets irgange.
Gonzalo Boye

Advokaten med den beskidte straffeattest

Gonzalo Boye blev idømt 14 år, otte måneder og en dags fængsel. Den baskiske terrororganisation ETA havde indkøbt hans bistand til bortførelsen af en forretningsmand, som først slap fri 249 dage senere. I dag er Boye forsvarsadvokat for separatistlederen Puigdemont, som han skal have opfordret til at foretage flugten til Belgien. Dette er ottende afsnit i sommerserien “De pæne skurke”, hvor spanienskorrespondent og mangeårig domstolstolk Sara Høyrup tager os med på tur rundt i demokratiets irgange.
baskiske terrorister

Enden på ETA

NYHED – Hemmelige kontakter banede vej for den baskiske befrielsesorganisation ETA’s tilbud om permanent våbenhvile. Oppositionen er sur, men både civilsamfundet og ofrenes efterladte bakker op om en dialog, der kan føre til fred. [NOTE: 1) Jeg fortryder min hovedløse brug af den apologetiske term "befrielsesorganisation", 2) freden kom først kom 11 år senere og 3) Netflix har en fin dokumentarfilm om fredsforhandlingerne: /El fin de ETA/, Enden på ETA.]

Subscribe to get sent a digest of new articles by Sara Høyrup

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.