← Back to portfolio

HANEN I KURVEN

Published on

OFFENTLIGE PORTRÆTTER 9 | HANEN I KURVEN

BBU City-Øbro: den anden sagsbehandler. En dag finder jeg hans navn i akterne og føjer det ind.

•••

Kæmpemanden kan godt lide at råbe og sidde for bordenden. Han mansplainer på livet løs og er dum som en dør. Han er hanen i kurven, som har budt ind med alt, hvad han behøver byde på, blot ved at være mand.

Den dag, de tager mit barn, mens jeg sidder og venter i timevis uden informationer - da stikker han hovedet ind om og kommer med en godkøbsforklaring på ventetiden. Hans kollega har lige fortalt mig, at nu tager de mit barn (og sniger ham ud af bygningen, mens jeg sidder og blomstrer i mødelokalet).

Da jeg spørger ham, hvordan jeg kan få så forskellige informationer fra dem hver især, siger han æhhh ...

Da jeg spørger ham, hvorfor de derpå giver mig en finit liste med meget mærkelige advokater at vælge imellem, når nu der faktisk er frit advokatvalg, siger han: "Jamen øh, det her er dem, der har stillet sig til rådighed." Som om man skal have forhåndstilladelse fra advokaten for at måtte kontakte advokaten med ens sag.

Han siger også: "Listen er for at hjælpe dig." Ja, det er klart. Det er altsammen bare for at hjælpe mig. Den omsorgsfulde hjælperstats supersøde superhelte. Og som lille borger ville min hjerne slet ikke kunne rumme, at de fortalte mig, at jeg ikke behøver vælge nogen fra listen. Som fx den meget mystiske Traberg-familie, der er stærkt repræsenteret med flere advokater på listen.

0 Comments Add a Comment?

Add a comment
You can use markdown for links, quotes, bold, italics and lists. View a guide to Markdown
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply. You will need to verify your email to approve this comment. All comments are subject to moderation.

Subscribe to get sent a digest of new articles by Sara Høyrup

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.